3D medical background with DNA strands
3D medical background with DNA strands
3D medical background with DNA strands
3D medical background with DNA strandsSlide thumbnail

Events zijn nodig om geld in te zamelen en om
donateurs te informeren over het onderzoek van het CPCT.

STELVIO FOR LIFE

Stelvio for Life vindt jaarlijks op de zaterdag in de laatste week van augustus of eerste week van september plaats. Het is een uniek, kleinschalig en exclusief evenement waarvoor de Passo dello Stelvio pas elke zomer één dag gemotoriseerd verkeersvrij wordt gemaakt. Deelnemers worden uitgedaagd om deze indrukwekkende bergpas hardlopend, fietsend of wandelend te bedwingen en hiermee geld in te zamelen voor het CPCT.

Eerst volgende Stelvio for Life vindt plaats op 28 augustus 2021

Het coronavirus heeft ons in zijn greep waardoor in 2020 geen Stelvio for life heeft kunnen plaatsvinden. De eerst volgende editie vindt plaats op 28 augustus 2021. Team Stelvio for Life heeft gebrainstormd over hoe de aankomende editie groter te maken. Wat in 2012 begon met een kleine groep fietsers is nu uitgegroeid tot een evenement met meer dan 300 deelnemers. Niet alleen het aantal deelnemers is gegroeid ook de organisatie heeft zich in al die jaren verder ontwikkeld. Doorontwikkeling is belangrijk en in 2020 slaat Stelvio for Life een nieuwe weg in, zowel op bestuurlijk niveau als ook in de organisatie van het evenement.

Krachten bundelen

Met het afscheid van voormalige voorzitter Peter Kuipers werd besloten de huidige structuur onder de loep te nemen. Aan het CPCT waren meerdere stichtingen (waaronder Barcode for Life en Stelvio for Life) en verschillende evenementen (Stelvio for Life, Car Challenge for Life en Theater for Life) verbonden. De toekomstvisie draait net zoals bij het onderzoek van het CPCT om focus en keuzes maken. Daarom is besloten de krachten te bundelen en focus te leggen op het meest succesvolle en financieel aantrekkelijkste event Stelvio for Life. Jaarlijks wordt hier zo’n €500.000,- mee opgehaald, dat voor 100% ten gunste komt aan het CPCT.

Nieuwe formatie bestuur

Vanuit deze focus ontstaat er in 2020 één stichting verbonden aan het CPCT met als bestuur:

  • Hans den Hartog (Directeur Bauhaus/Matrixmind)
  • Bas Cornelissen (Algemeen Directeur EW Facility Services)
  • Ab van Urk (Partner MGF)
  • Pieter Vermaas (Algemeen Directeur BMC).

Het bestuur is ervan overtuigd op deze wijze het succes van Stelvio for Life verder uit te kunnen bouwen en daarmee het CPCT nog beter te kunnen ondersteunen. Het bestuur is Peter Kuipers, Annelies den Holander en Jan van der Top zeer dankbaar voor hun inspanningen in de afgelopen jaren en het succes dat is bereikt met de evenementen en de opgehaalde sponsorbedragen.

Stelvio for Life vernieuwd

Om nog meer mensen sportief uit te dagen en het goede doel te steunen zijn er naast het ‘alleen’ fietsen, hardlopen of lopen van de 21,1 kilometer met ingang van 2021 aan Stelvio for Life twee nieuwe categorieën toegevoegd.

Kids editie
Aan de ultieme uitdaging van 21,1 kilometer met 1533 hoogtemeters en een gemiddelde stijging van 7,1% naar de top van de Passo dello Stelvio, kunnen nu ook sportieve kinderen vanaf 12 jaar samen met hun vader,  moeder en/of opvoeder wandelend, hardlopend of fietsend deelnemen.

XXL editie
Voor de echte waaghalzen op de fiets is de XXL editie het summum. Neem je hieraan deel dan beklim je de Stelvio vanuit verschillende kanten en leg je maar liefst 88 kilometer af. Daal je vervolgens ook weer af naar Bormio dan mag je zelfs 107 kilometer op de teller zetten.

Direct inschrijven? Dat kan via: https://www.stelvioforlife.nl/inschrijven/

Meer informatie? Laat hier je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Afgeronde events:

31 augustus 2019      Stelvio for Life

20 april 2019             Car Challenge for Life

19 november 2018   CPCT avondsymposium Barcode for Life, Het Oude Magazijn te Amersfoort

1 september 2018     Stelvio for Life

18 juni 2018               Amersfoortse Haringparty, Bergpaviljoen te Amersfoort

27 mei 2018                Car Challenge for Life

12 februari 2018        Theater for Life, DeLaMar Theater te Amsterdam